© mist

Bart Schols dubbelt met Tia Hellebaut

Op de tabellen van het dubbeltornooi in Tessenderlo staan traditioneel heel wat bekende namen. Blikvangers dit jaar zijn zonder twijfel Bart Schols en Tia Hellebaut in de reeks tot 30 punten. Voor de VRT-journalist is het al zeventien jaar geleden dat hij nog eens tenniste. Hellebaut verloor dit seizoen slechts één wedstrijd.

Johan Mulders

Schols is nu vooral gekend als presentator van De Afspraak op Canvas, maar daarvoor was hij ook sportanker bij de VRT. Tijdens de Olympische Spelen maakte hij zelf een afspraak met Hellebaut om samen een tornooitje te spelen.

“Dat was op een nacht in het Belgium House in Rio na een zoveelste Caipirinha”, bekent Schols, “maar ik heb er zeker geen spijt van, integendeel.”

De 42-jarige Aarschottenaar is altijd al met sport bezig geweest. “Basket was mijn eerste liefde en daar ben ik ook het verst in geraakt. Tot in derde klasse, maar toen moest ik moest de concurrentie aangaan met twee andere spelers. Ik heb daarna aan motorcross gedaan in competitieverband. Ook parapenten, tafeltennis en mountainbike staan op mijn lijstje en nu ga ik vooral fietsen.”

Nieuwe rackets kopen

Tennis speelde hij destijds bij TC Meetshoven en vandaar hij nog eens een dubbelklassement heeft: C+30/3. “Speciaal voor dit tornooi heeft Tia mij laten aansluiten bij GT Tessenderlo, want ik was geen lid meer van Tennis Vlaanderen. Ik moest ook twee tennisrackets gaan kopen, want de andere waren wel versleten. De afgelopen dagen zijn we een paar keer gaan trainen. Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. Net als Tia ben ik heel competitief ingesteld. We spelen uiteraard voor het plezier en het pintje achteraf, maar ambities moet je altijd hebben. Vrijdag hebben we nog een generale repetitie gehouden tegen mijn VRT-collega’s Lieven Van Gils en Geert De Preter. Zij speelden onlangs de finale in Keerbergen, maar nu waren wij de beteren en dat heeft ons uiteraard vertrouwen gegeven. Ik heb de smaak weer te pakken, maar ik moet vooral ’s avonds werken en dat maakt het wel wat moeilijker om te spelen.”

Schols is vol bewondering over de tenniskwaliteiten van zijn dubbelpartner. “Zij maakt heel weinig fouten en ze slaat haar backhand dubbelhandig. Ze is ook heel actief op het terrein en door haar gestalte is ze moeilijk te passeren. Dat allemaal zonder lessen. In het hoogspringen bewees ze dat ze mentaal heel sterk is op het juiste moment en dat heeft ze nog altijd.”

Schols en Hellebaut wonnen hun eerste partij alvast nipt na een supertiebreak. Vrijdagavond spelen ze hun tweede partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer