De burgemeester van Molenbeek Françoise Schepmans met de moeder van Loubna Lafquiri. Foto rechts: Loubna zelf.
Volledig scherm
De burgemeester van Molenbeek Françoise Schepmans met de moeder van Loubna Lafquiri. Foto rechts: Loubna zelf. © Belga / RV

Moslima die omkwam bij aanslag krijgt plein met haar naam in Molenbeek: "Ze was alles wat de terroristen verfoeiden"

Aanslag MaalbeekHet schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek heeft het Loubna Lafquiri-plein ingehuldigd. Het plein is genoemd naar een moslima uit die Brusselse gemeente die omkwam bij de aanslag van 22 maart 2016 in het metrostation van Maalbeek. Ook de ambassadeur van Marokko woonde de plechtigheid bij.

33 reacties

  • Marc Van himste

    4 jaar geleden
    Eigen volk eerst en jihad van liefde om geldgewin!! En andere slachtoffers......??? Racisme zeker.... Was wel van hun eigen volk en nu spelen ze ook nog slachtoffer! Er moet niemand sterven maar dat ze eens leren Samen Leven met andere mensen dat ze daar maar aan beginnen en boek over schrijven!!!!
  • Urbain Schuermans

    6 jaar geleden
    euh....waar zijn de pleinen voor de andere slachtoffers???? een dode is er een teveel ok. maar waarom weeral voor deze vrouw die moslima was en de andere slachtoffers niet? de moslims worden weeral goed bedeelt zeg.
  • ka Van der Linden

    6 jaar geleden
    Maar er het moslimaplein van. Iedereen tevreden.
  • ka Van der Linden

    6 jaar geleden
    Dat is nu eens correct zie !!
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    En dan vragen wat er verkeerd gaat in België.
  1. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    7

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem
  2. "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.
    PREMIUM
    ZAAK ANNIE DE POORTERE
    20

    "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.

    De uitleg van Hans D. (78) doet bij de speurders de wenkbrauwen fronsen. Want over wat er 30 jaar geleden in Sint-Martens-Latem met zijn vrouw Annie De Poortere is gebeurd, had hij dit te zeggen: “Ik heb haar begraven, ja. Maar ze was al dood toen ik thuiskwam.” Wat kunnen de speurders hiermee? En kan Hans D. nog wel veroordeeld worden? Advocaat en professor strafrecht Joachim Meese legt uit hoe moeilijk dit onderzoek nog wordt.
    Sint-Martens-Latem