REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Belgisch cannabisbeleid faalt: meer geweld en meer opnames in psychiatrie"

Meer geweld, meer gezondheidsproblemen: volgens vijftien wetenschappers heeft het drugsbeleid almaar meer kwalijke gevolgen voor de samenleving. Dat meldt De Standaard vandaag.

53 reacties

  • stijn digger

    6 jaar geleden
    Cannabis moet uit het strafrecht. Drugswet van 1923 werkt niet!
  • Michiel Dirix

    6 jaar geleden
    Sterven nog steeds meer mensen door alcoholgebruik, cocaïne & speed dan door cannabis. Nog steeds geen enkele dode gekend wereldwijd. Legaliseren zou ik zeggen en na 5 jaar accijnzen heffen zoals ze op elektrische wagens van plan zijn. Legalise!
  • Jonas Van snee

    6 jaar geleden
    Cannabis is er en zal nooit verdwijnen, legaliseren zodat er toch iets of wat controle over is. 200 km verder kan dit perfect waarom hier niet. .. België is te klein voor dit soort zaken!
  • Jakke Troost

    6 jaar geleden
    Veel te weinig sensibilisering bij de jeugd. Toon jonge mensen op de schoolbanken hoe het kan aflopen met junks.
  • Lucie Barbe

    6 jaar geleden
    Ze zouden beter cannabis legaliseren, als het echt zo slecht voor de gezondheid is zoal ze beweren, ban dan vooral sigaretten en alcohol eens en voor altijd, die zijn kankerverwekkend om ook maar te zwijgen van levercirrose. Maar daar zwijgt iedereen over want iedereen drinkt eens graag een glaasje nietwaar. Cannabis is in mijn veel gezonder dan het andere, het gevaar zit em juist in de straatverkoop waar ze het mengen met rotzooi. En het zou nog opbrengen voor de staat ook