Minister Vandeput dinsdag in de commissie Landsverdediging.
Volledig scherm
Minister Vandeput dinsdag in de commissie Landsverdediging. © BELGA

CD&V kritisch voor coalitiepartner N-VA en minister Vandeput: "Nam verlenging nooit ernstig"

Regeringspartij CD&V neemt haar coalitiepartner N-VA en minister van Defensie Steven Vandeput steeds meer onder vuur in het dossier van de F-16's. Hij heeft het parlement én de regering met een kluitje in het riet gestuurd, zegt christendemocraat Veli Yüksel vandaag in Het Nieuwsblad.

152 reacties

  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    @Hannes Leo, dit is wederom fakenews dat je wenst te verspreiden. Het is inderdaad dat er een allereerste ronde gebeurde onder de regering Di-Rupo. Toen was Crembo minister van defentie, en waren er 6 spelers. De NVA schrijft een ronde uit en plots zijn er nog maar 2 spelers. Leg mij dit eens uit?
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Roger Declercq, simpel, bij verlenging passeert de firma binnen 6 jaar nog eens langs de kassa.
  • Jean Driesen

    6 jaar geleden
    Het is dus waar wat Pieter De Crem vorige week beweerde: De CD&V zetelt in de meerderheid maar rijdt voor de oppositie. Stemmenverlies nemen ze er bij, als de NVA maar beschadigd wordt.
  • hannes leo

    6 jaar geleden
    Deze regering doorloopt thans een procedure tot het vervangen van de leger vliegtuigen en dit op basis van een beslissing van de regering Di Rupo die in 2013 beslist hebben dat de vliegtuigen moeten vervangen worden. Was er toen geen rapport gevraagd of de toestellen aan vervanging toe waren? Indien er geen rapport werd aangevraagd op basis van wat werd toen beslist om de toestellen te vervangen? De vorige regering mag ook eens duidelijke informatie verschaffen.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Mocht de boodschapper niet Lekken? Mocht de lekker die informatie niet doorspelen en aan wie? Zijn deze vragen zo belangrijk. Deze vragen zijn enkel belangrijk als men niet recht in zijn schoenen staat. Dat de F16 toe is aan vervanging, dat is goed mogelijk en moet degelijk onderzocht worden. Elke optie moet open staan. En waarom wil men een keuze maken voor een gebrekkige F35?