thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Mensen met overgewicht hebben letterlijk minder smaak

WetenschapObesitas is de ziekte van deze tijd. Volgens recente cijfers heeft 45 procent van de Belgen een te hoge BMI, en is 16 procent echt obees. Dat brengt heel wat gezondheidsproblemen met zich mee: mensen met overgewicht hebben meer kans op diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. En volgens een recent onderzoek hebben ze ook letterlijk minder smaak.

4 reacties

  • Gunther Sallis

    6 jaar geleden
    Ja zoiets was te verwachten. Geraffineerde suiker tast ook de smaakzin aan. Hier is ook weer TNF alpha bij betrokken. Er is een geheel aan verwante ziekten waar deze stof een indicator voor is.
  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    Dit is totaal ONWAAR ! Ben er een levend voorbeeld van. Overgewicht, maar alles wat ik eet smaakt ongelofelijk goed. Bovendien lusten we alles, en nochtans eten we geen zeer grote hoeveelheden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Zet U eens op een zomerse dag op een terra's waar je overzicht hebt op de parking van Mac Donalds en kijk wat er uit de wagens stapt of liever uitgedrukt ,komen uitgerold ,op de 100 zijn er gewoon 80 bij die moddervet zijn en van gezonde voeding nog maar zeer weinig gehoord hebben.Totaal geen discipline in eetge-woonte en overlast voor de gezondheidszorg.
  • Luc Vuylsteke

    6 jaar geleden
    Wat een uitgerekte zever!