.
Volledig scherm
. © AFP/VTM Nieuws

Paul Marchal reageert op tijdelijke vrijlating Lelièvre: "Het voelt wrang"

Michel Lelièvre, de vroegere handlanger van Marc Dutroux, heeft begin deze maand voor het eerst in vijf jaar de gevangenis voor 36 uur mogen verlaten. Dat bevestigt zijn advocate Benjamine Bovy. Lelièvre kreeg een dag en nacht verlof om zich voor te bereiden op zijn definitieve vrijlating. Dat bevestigt zijn advocate aan VTM NIEUWS. 

117 reacties

  • Patrizia Drowaert

    5 jaar geleden
    Moordenaars worden hier niet gestraft, kijk maar eens naar de straffen in de verenigde Staten daar zouden ze wel wat anders doen met dat crapule de ouders zijn levenslang gestraft hun kinderen vermoord en die priester steunt dat ventje nog schandalig gewoon.
  • walter benoit

    6 jaar geleden
    Bijna de beurt aan de volgende crapuul: Dutroux.Benoit
  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    Na de flitspalen weeral iets om zelf thuis te blijven!
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Als de doodstraf hier bestond zou dit crapuul nooit meer vrij rond kunnen lopen. Onze wetgeving is veel te laks en beschermt zelfs moordenaars.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    6 jaar geleden
    Wereldvreemde rechters
  1. Twintig jaar geleden brak de affaire-Dutroux los: reconstructie van een zaak die heel België deed huilen
    affaire-dutroux

    Twintig jaar geleden brak de affaire-Du­troux los: reconstruc­tie van een zaak die heel België deed huilen

    Maandag is het exact 20 jaar geleden dat de ontvoerde meisjes Sabine Dardenne en Laetitia Delhez levend werden teruggevonden in één van de huizen van pedofiel Marc Dutroux. De gebeurtenis betekende het begin van de affaire-Dutroux. De zaak veroorzaakte een ongeziene ophef en legde meerdere gebreken in de werking van het gerechtelijke apparaat in ons land bloot. Dat leidde tot ingrijpende hervormingen bij politie en justitie. Hier een reconstructie. Sudpresse deelde vandaag ook beelden van hoe één van de huizen van Dutroux er vandaag, twintig jaar later, bijligt. Zo ziet het huis waarvan in de tuin de lichamen van Julie en Mélissa gevonden werden, er nu uit.
  2. Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilligers, dat zijn er 12 te weinig”
    PREMIUM
    16

    Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilli­gers, dat zijn er 12 te weinig”

    In Vlaanderen steken 56.000 vrijwilligers (quasi) onbezoldigd hun schouders onder het amateur - en jeugdvoetbal, maar 91% van die clubs heeft nood aan nieuwe mensen om de boel draaiende te houden. Daarbovenop is er ook een tekort aan middelen, waardoor 35% van de clubs een wachtlijst voor nieuwe leden heeft. Voetbal Vlaanderen pleit daarom voor een beter statuut voor vrijwilligers in de sport. “Waarom kan een flexijob wel in een café maar niet in de voetbalkantine?”