Grootmoeders keuken is alles wat je nodig hebt

Vetten zijn slecht, koolhydraten des duivels. Eet blauwe bessen. Vermijd rood vlees. Dokter Hendrik Cammu besloot te onderzoeken hoe het echt zit. «Voedingsadvies is een complexe en genuanceerde zaak. Ik zeg niet dat ik dé waarheid in pacht heb. Maar het is de best mogelijke versie van de waarheid.»

7 reacties

  • Karin Heil

    6 jaar geleden
    BMI is achterhaald.
  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Ik eet gezond, heb altijd gesport en op 55j leeftijd werd ik zwaarder men schreef dit toe aan de leeftijd, minder eten hielp niet tot ik te horen kreeg dat ik diabeet was en ik ben niet alleen in de familie iets erfelijks.
  • Juliette Francois

    6 jaar geleden
    Van bewegen, valt men wel degelijk af (op vooorwaarde dat men niet meer gaat eten). Hier wordt altijd gekookt met verse groenten. En ook veel soep met verse groenten maar wel met bouillonblokje. Er zijn nu eenmaal luie wijven die geen tijd hebben om urenlang een bouillon te trekken, dat hoort eerder bij een feestsoep want lekkerder is het zeker. Zogenaamde superfoods hebben voor mij geen meerwaarde.
  • Yves De Groote

    6 jaar geleden
    Gezonde voeding is de keuken van onze grootouders. Volledig mee eens. Evenwichtig, niet te veel van alles maar ook niet teveel van het ene of het andere. Okee. Maar dan op het einde pleiten voor insecten en synthetisch vlees? Dat heeft mijn grootmoeder mij nooit voorgeschoteld!
  • Jos Verboven

    6 jaar geleden
    Nu nog gezonde voeding in de winkelrekken en we worden 100 jaar.