© BELGA

Stallone Limbombe is bijna van Gent

Het ziet ernaar uit dat de toekomst van Stallone Limbombe (Antwerp) bij AA Gent ligt. Er is zelfs al sprake van een principeakkoord tussen beide partijen. Twee jaar na zijn broer - Rode Duivel Anthony (23) van Club Brugge - lijkt Stallone dus op 26-jarige leeftijd en na amper één seizoen op het hoogste niveau ook de stap te zetten naar een Belgische topclub.

gegy

Limbombe is in juni einde contract bij Antwerp en mag daarom op dit moment met eender welke ploeg onderhandelen en zelfs al een contract tekenen zonder dat Antwerp daarbij betrokken hoeft te worden. Gent kan Limbombe op die manier gratis vastleggen. Vorige week al werd duidelijk dat Limbombe niet van plan is om bij Antwerp te blijven. Hij zei in een interview dat hij “meer waard is dan wat Antwerp hem biedt”. Zijn trainer Laszlo Bölöni verwoordde het zo: “De club deed hem een voorstel, maar kreeg nooit antwoord. Als je niets laat weten, betekent dat meestal neen. Ik denk dat Stallone een ander project in zijn hoofd heeft.”

Dat ander project is dus Gent. Want bij Antwerp hebben ze al langer het gevoel dat Limbombe een deal met een andere club achter de hand heeft. Bij de Buffalo’s - waar Limbombe nog even als jeugdspeler actief was - moet zijn komst een mogelijk vertrek van Moses Simon of Samuel Kalu opvangen.

Ook Genk - die andere ex-club van Limbombe - volgt de ontwikkelingen, maar lijkt dus te laat te komen