© Photo News

Quick-Step Floors blijft investeren in de jeugd en strikt Deens toptalent

Quick-Step Floors heeft de 23-jarige Deen Kasper Asgreen aangetrokken. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot eind 2020. Asgreen komt over van het continentale Virtu Cycling en maakt volgende week woensdag in de Scheldeprijs zijn debuut voor de Belgische WorldTour-formatie, zo maakte Quick-Step dinsdag bekend.

Quick-Step Floors speelt zo kort op de bal na de blessures van Dries Devenyns, Petr Vakoc, Laurens De Plus en Fernando Gaviria.

Vorig jaar kroonde Asgreen zich tot Europees kampioen tijdrijden bij de beloften en won hij een rit in de Ronde van de Toekomst. “Het is moeilijk te geloven dat ik getekend heb voor het meest succesvolle team in de WorldTour van de voorbije zes jaar. Ik droomde er sinds mijn eerste koers in 2009 van om prof te worden”, verklaart Asgreen, die de voorbije winter al met Quick-Step trainde in Calpe. “Het wordt ongetwijfeld een grote uitdaging om op WorldTour-niveau aan te treden. Gelukkig kom ik in een team met ervaren renners terecht. Ze kunnen me wegwijs maken en laten groeien in de sport. Hopelijk kan ik op een dag ook veel koersen winnen.”

“We volgen Kasper allang”, zegt CEO Patrick Lefevere. “Niet alleen zijn resultaten en talent vielen ons op, maar ook zijn mentaliteit en professionele ingesteldheid. Met deze overgang tonen we opnieuw hoeveel belang we hechten aan investeren in jonge renners. Kasper is onze twaalfde neoprof sinds 2016. Tien van van hen rijden nog altijd voor ons.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer