Zwangere vrouw na uren uit koeltransport in haven bevrijd

© mvn

Zestien vluchtelingen, waaronder een zwangere vrouw en drie minderjarigen, werden maandagmorgen uit een koeltransport bevrijd. Zij zaten al vier tot vijf uur in de vrachtwagen. “Dit kon slecht aflopen”, klinkt het bij het parket.

TIM LESCRAUWAET

Tussen koeken en yoghurt in de laadruimte van een vrachtwagen. Zo trof de scheepvaartpolitie maandaggistermorgen omstreeks zeven uur zestien vluchtelingen aan. Zij zaten in een koeltransport dat zich in de transportzone in Zeebrugge bevond. De temperatuur in de laadruimte bedroeg amper twee graden. “Als die vrachtwagen de oversteek naar Groot-Brittannië had gemaakt hadden sommigen het mogelijk niet overleefd”, zegt Frank Demeester, procureur bij het Brugse parket.

Onder de zestien slachtoffers zat ook een zwangere vrouw. Vorige week werd al een zwangere dame uit een vrachtwagen geplukt in Middelkerke. Daarnaast waren ook drie minderjarigen aanwezig. Het ging om zes mensen uit Syrië en tien personen uit Iran.

De groep werd in Frankrijk in het koeltransport gestoken. Ze zaten vier tot vijf uur tussen de lading. Omdat de deuren van buitenaf gesloten waren met een slot, konden ze niet op eigen initiatief uit de laadruimte geraken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen