© Arnaud Wolters

© Arnaud Wolters

© Arnaud Wolters

© Arnaud Wolters

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderen trotseren regen voor opening speeltuin Kattevennen

Een honderdtal kinderen daagde woensdag 28 maart op voor de opening van de nieuwe speeltuin aan Kattevennen - Cosmodrome. De speeltuin werd officieel ingehuldigd door Anniek Nagels, schepen van Jeugd en niemand minder dan Xavier van het Ketnet-programma 'ROX'.

Arnaud Wolters

De stad Genk is weer een mooie speeltuin rijker. Na de komst van de grote speeltuin aan jeugdcentrum Rondpunt 26, is nu Kattevennen - Cosmodrome aan de beurt. De cirkelvormige speeltuin past helemaal in de lijn van de 'Cosmic Adventure'-visie van Kattevennen.

Met een kostprijs van 278.000 euro en een bouwduur van anderhalve maand, kan je spreken van een groot en geslaagd project. Het speelterrein is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Er is voor ieder wat wils: klim- en klauterrekken voor de durvers, maar ook glijbaantjes voor de allerkleinsten.

Ondanks het regenweer kwamen toch ruim 100 kinderen opdagen om als eerste de speeltoestellen te beklimmen. Bovendien konden ze allemaal samen met Xavier van 'ROX' op de foto. De vele blije gezichten spraken duidelijk boekdelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer