© Ra

© Ma

© Vl

© E

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Eerstejaars STEM bezoeken vliegclub De Wouw

Vanaf dit schooljaar kunnen eerstejaars van de Sint-Martinusscholen voor de optie STEM kiezen. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics.

Brigitte Ramaekers

De jongens en meisjes die kiezen voor de optie STEM, leren via uitdagende projecten probleemoplossend denken, observeren en analyseren. Het eerste project is het ontwerp van een zweefvliegtuig. Een bezoek aan de Koninklijke Vliegclub De Wouw in Goetsenhoven is dan een uitstekende start.Koen Pierlet, zweefvlieginstructeur en zelf ook STEM-coach bij RVO-Society, ontving de leerlingen op het vliegveld. De jongeren kregen de kans om kennis te maken met verschillende zweefvliegers en leerden over de verschillen in constructie. Ze zagen ook de evolutie van 'hout-en-doek'-toestellen tot de huidige kunststofzwevers. Senne Vandenputte gaf dan weer uitleg over de besturingsorganen en de instrumenten in de cockpit. Ook de verschillende startwijzen, met het sleepvliegtuig en de lierstart, kwamen aan bod.

In het briefinglokaal kregen de leerlingen les over aerodynamica en over hoe het komt dat een vliegtuig vliegt. "Met verschillende voorbeelden van vleugels heb ik de leerlingen ook tips gegeven voor de bouw van hun zweefvliegtuig", vertelt Koen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer