Bionische hand voor Beringse en “goedkope” paaseitjes: de strafste video’s van deze week

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

pebs

1. Crowdfunding voor bionische hand van Beringse Sabine (45)

Draaien met de pepermolen, een flesje water opendoen, haar veters binden. Dankzij haar bionische hand, gaat er een nieuwe wereld open voor Sabine Vranckx (45) uit Koersel. “Hoewel ik geboren ben zonder linkerhand, wisten veel mensen niet dat ik een prothese had”, lacht ze. “Nu valt het meer op, maar ik zou mijn bionische hand niet meer kunnen missen.” Enige nadeel: het prijskaartje van 60.000 euro. Daarom startte haar broer een crowdfunding.

LEES MEER: “Ik kan eindelijk met mes en vork eten”

2. HBvL test: “Ik vind de goedkoopste paaseitjes het lekkerste”

Dit weekend worden massaal paaseitjes geraapt in de Vlaamse tuinen. Zoals u weet zijn er paaseitjes in alle soorten en smaken, maar ook prijscategorieën. Welke paaseitjes kunt u nu het best verstoppen voor uw zoon, dochter, neefje of nichtje? Welke eitjes vallen het meest in de smaak en proeven onze lezers het verschil tussen dure en goedkope paaseitjes?

LEES MEER: “Ik vind de goedkoopste paaseitjes het lekkerste”

3. Vrachtwagen rijdt zonder wiel over de Kempische Steenweg

Opmerkelijke beelden van op de Kempische Steenweg in Hasselt doen de ronde op sociale media. In de video is te zien hoe een vrachtwagen over de Philipsbrug rijdt zonder rechtervoorwiel. De vrachtwagen was onderweg naar de garage.

4. Wolf Naya laat zich voor het eerst filmen

Wolvin Naya vertoeft al enkele maanden in Limburg, in de buurt van het militair domein in Leopoldsburg. Tot nu toe had niemand haar kunnen spotten. Tot deze week. Een wildcamera van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) is erin geslaagd om Naya te filmen in de buurt van Bosland.

LEES MEER: Naya laat zich voor het eerst filmen

5.Onze chef Sport wikt en weegt de kansen van KRC Genk in play-off 1

KRC Genk staat voor belangrijke weken. Blauw-wit hoopt via play-off 1 immers een Europees ticket af te dwingen. Of dat uiteindelijk lukt, zal van veel factoren afhangen. Onze chef Sport Kristof Liberloo blikt alvast vooruit op het avontuur van de Genkies.

LEES MEER: Waarom Play-off 1 al dan niet een succes wordt voor KRC Genk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer