De droge bedding van de Theewaterskloofdam nabij Kaapstad, één van de zes dammen rond de stad.
Volledig scherm
De droge bedding van de Theewaterskloofdam nabij Kaapstad, één van de zes dammen rond de stad. © REUTERS

Primeur: Kaapstad schakelt 'waterpolitie' in na droogte

Drie opeenvolgende jaren is er omzeggens geen regen gevallen in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De zes dammen rond de miljoenenstad staan vervaarlijk laag. De overheid nam draconische maatregelen om het watertekort het hoofd te bieden, nu wordt ook de naleving ervan in de gaten gehouden door ruim 60 agenten. Het is het eerste 'waterkorps' ter wereld.

20 reacties

  • Walter Mertens

    6 jaar geleden
    Vera inderdaad . en dat brengt geen geld op he
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Allemaal nog zo erg niet hoor.In Amerika zijn er staten waar je geen water mag putten bovenstrooms want dan benadeel je degenen die benedenstrooms wonen.Wanneer men je betrapt krijg je een fikse boete....Echt waar hoor.
  • Max Illens

    6 jaar geleden
    In februari 2016 is een conferentie hierover afgeschaft wegens aanhoudend protest van extreem linkse bewegingen omdat Israel deelnam. Israel is de voorloper in het bestrijden van droogte. De Zuid Afrikanen kunnen die linkse bewegingen nu bedanken voor de droogte die verholpen had geweest met Israelische technologie.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    echt het is ook in Europa zo water aan sluizen voor in zee gaat op pompen naar hoger waar water meestal af getapt werd nee! en daar beter zuiveren Spanje en frankrijk hebben al droge zone ook midden oosten lopen meren leeg water naar lagere ;steden
  • Luc De Clip

    6 jaar geleden
    Zal aan blanke boeren liggen, die kunnen ze misschien nog wat land kostenloos afnemen om dit probleem op te lossen. Ofwel oorzaak bij Trump en Poetin.