Een politiewagen voor de ingang van de gevangenis in Neumünster, waar Puigdemont in de cel zit in afwachting van de gerechtelijke procedure.
Volledig scherm
Een politiewagen voor de ingang van de gevangenis in Neumünster, waar Puigdemont in de cel zit in afwachting van de gerechtelijke procedure. © AP

Puigdemont vraagt om vervolging te laten vallen: "Geen geweld, dus geen rebellie"

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont vraagt aan het Spaanse Hooggerechtshof om de vervolging wegens rebellie te laten vallen. Het voornaamste argument is dat er geen geweld werd gebruikt. Dat heeft zijn verdediging maandag aangekondigd.

6 reacties

  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Hij weet dat zijn koninkrijk uit is. Gelukkig draait hij voor lange tijd de cel in. Laat het een voorbeeld zijn voor De Wever en consoorten. Gelukkig heeft nva maar 800000 stemmen en zijn er nog een paar miljoen andere.
  • gerrit raes

    6 jaar geleden
    Geen enkel georganiseerd geweld door de separatisten ! Als er iemand geweld provoceert is het wel de Spaanse regering die weigert het probleem met de separatistische partijen te bespreken, en de vrijheid van meningsuiting muilkorft door de democratisch verkozen leiders (overeenkomstig de Spaanse wet) in de cel op te sluiten...
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Tja, die Spaanse zon nietwaar ? Toeren door noordelijk Europa. En een Catalaanse "president" hoort in een Catalaans paleis te resideren. Niet in een Waterloose villa. Kan het, Rajoy ?
  • Theodoor Vanhove

    6 jaar geleden
    Puigdemont is zeer gelovig in zijn eigen. Letterlijk alles van wat hij zegt is waar. Volgens hem. Hij is de heilige drievuldigheid volledig samengevat in één persoon. Afgod van zichzelf ,voor zichzelf.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Puigdemont beweert toch dat Catalonië onafhankelijk is. Waarom zou het Catalaanse 'staatshoofd' zich dan moeten verantwoorden voor het gerecht van buurland Spanje?