Brusselse politie stelde zondag 28 pv’s op voor zes trouwstoeten

© Photo News

De politie heeft zondag in Brussel zes trouwstoeten in de stad tegengehouden en heeft daarbij 28 processen-verbaal opgesteld voor verschillende inbreuken. Op Twitter vraagt de politie trouwers om met respect te feesten en de rekening van hun mooiste dag niet nodeloos de hoogte in te drijven.

gjs

Zondag was al gemeld dat de politie een trouwstoet had tegengehouden die het verkeer hinderde in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Vaakstraat en de Kruitmolenstraat. Verschillende deelnemers aan de stoet voerden gevaarlijke manoeuvres uit op de openbare weg en blokkeerden de doorgang. De stoet werd korte tijd later onderschept op de Negende Linielaan. Maandag meldt de politie dat er in totaal zes stoeten werden tegengehouden.

‘Het gaat om een combinatie van repressief en preventief optreden’, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. ‘Bij twee stoeten was er geen probleem en hebben we gewoon het wettelijk kader uitgelegd. Bij vier andere stoeten waren er wel problemen en hebben we in totaal 28 processen-verbaal opgesteld.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.