Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Militairen ontevreden over pensioenregeling zware beroepen: "Ze lappen er direct zeven jaar bij"

BinnenlandDe militairen zijn "malcontent" met de pensioenregeling voor de zware beroepen die is afgesproken door de regering. "We willen net als iedereen twee jaar langer werken, maar ze lappen er direct zeven jaar bij", klinkt het bij de socialistische vakbond. "Defensie wordt minder aantrekkelijk voor nieuwe rekruten", waarschuwt de vakbond.

38 reacties

  • Theo Laceur

    6 jaar geleden
    Ik versta die militairen maar bij de oud rijkswachters hebben ze er ineens 11 jaar bij gedaan.
  • Jens van den Broeck

    6 jaar geleden
    Als militairen ook 7 jaar vroeger doodvallen hoeft het niet. Maarja..
  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    De legervakbonden vergeten wel eventjes te zeggen dat ze nog andere regelingen treffen. Er zijn militairen die al thuis zijn vanaf 51 jaar , aan 75% van de wedde, en na 5 jaar is dat vlekkeloos overgegaan naar pensioen. Hebben nooit een buitenlandse opdracht gedaan, wat rijlessen gegeven en wat in de logistiek “gewerkt”! Wat is daar “zwaar” aan?? Ze gaan ondertussen in het zwart bijwerken, dus zo zwaar zal het niet geweest zijn! Maar daar hoor je de vakbonden niet over!
  • Tom Vermeylen

    6 jaar geleden
    schandalig dat men de spelregels tijdens het spel heeft veranderd en op Mr Vandeput moeten ze ook al niet rekenen... Jammer! Zou N-VA geen dubbele agenda hebben en het laatste Belgische bolwerk willen slopen? Time will tell! Ik steun onze militairen en er zouden er meer moeten zijn!
  • Francky Libbrecht

    6 jaar geleden
    Wees maar heel zeker dat veel militairen dit niet echt erg vinden.