© BELGA

Peter Sagan wil “nog wat pret beleven” in Eneco Tour

Peter Sagan (Tinkoff) reed dinsdag een schitterende tijdrit in de Eneco Tour en werd knap achtste op zeventien seconden van winnaar Rohan Dennis. Sagan kreeg ook de rode puntentrui om de schouders en staat momenteel op de derde plaats in het algemeen klassement.

“Ik ben blij dat ik zo’n mooie tijdrit gereden heb, want dat is toch niet echt mijn specialiteit. Ik wil hier nog wel wat pret beleven. Als je het klassement bekijkt, dan staat iedereen nog binnen een marge van enkele seconden. We zijn nog maar dinsdag. Zondag, de slotdag van deze koers, is nog ver weg. De ritten die er zitten aan te komen zijn trouwens niet de gemakkelijkste”, verduidelijkte Peter Sagan.

© Photo News

“De ploegentijdrit zal volgens mij bepalend zijn voor het verdere verloop van deze Eneco Tour. Wij moeten daar met ons team goed voor de dag komen. Daarna kunnen we eventueel de ambities bijsturen. Maar vergeet ook de ritten van woensdag en donderdag niet. Met de wind kan het hier en daar scheuren en kunnen er zo ook grote tijdsverschillen ontstaan. Ook de kans op valpartijen is nooit ver weg in dergelijke etappes.”

Rohan Dennis zette “perfecte tijdrit” neer

Begin dit jaar kroonde Rohan Dennis zich al tot nationaal kampioen tijdrijden van Australië. Hij nam ook nog de tijdrit in de Ronde van Californië voor zijn rekening en won de korte rit in lijn van de Ronde van Groot-Brittannië. Dinsdag zoefde hij door de straten van Breda en won op overtuigende wijze de individuele tijdrit over 9,6 kilometer van de Eneco Tour.

“Wellicht heb ik hier de perfecte tijdrit gereden. Ik nam net genoeg risico’s in de bochten en dat heeft me de zege opgeleverd”, gaf Rohan Dennis mee.

© Photo News

“Het is mooi een rit te winnen en bovendien ben ik nu nog leider ook. Dat zal natuurlijk wel wat druk meebrengen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de hele ploeg. We waren naar hier gekomen met de intentie een etappe weg te kapen. Vandaag was het mijn kans in de tijdrit en Greg Van Avermaet zijn kansen moeten nog komen op zaterdag en zondag. De ploegentijdrit van vrijdag is nog wat anders. Daar kunnen we opnieuw een goede zaak doen voor het algemeen klassement, maar het venijn zit toch in de staart van deze rittenkoers. De etappe in Limburg en die in Vlaanderen zijn heel moeilijke ritten en spelen sowieso een bepalende rol voor de eindstand. Ik verwacht nog een pak tegenstand van Peter Sagan. Die staat niet ver in de rangschikking.”

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer