Volgens het verslag van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) vormde de verplichte vraag om goedkeuring door schepencolleges een "zware administratieve last" en leidde ze tot "veel verwarring bij de gemeenteraadsleden".
Volledig scherm
Volgens het verslag van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) vormde de verplichte vraag om goedkeuring door schepencolleges een "zware administratieve last" en leidde ze tot "veel verwarring bij de gemeenteraadsleden". © BELGA

Burgemeesters krijgen meer financiële macht

De Vlaamse regering heeft in alle stilte de macht van de gemeenteraad over de gemeentefinanciën ingeperkt. Burgemeesters krijgen veel meer vrij spel, maar moeten in ruil wel elk jaar een rapport voorleggen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

37 reacties

  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Heeft Termont nooit last van gehad, zijn Stadhuis staat waar zijn kluis staat.
  • Bianvhi Fan

    6 jaar geleden
    Zeg liever wij willen geen pottenkijkers,Hét is niet voor niks dat ze nu opeens burgemeester willen worden,Ze hebben allemaal de voorkennis.politiek een echt zooitje, de bevolking hebben ze al lang door.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Hier is ze weer ! Weg ermee, genoeg gesjoemeld. . Genoeg gelogen ..
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    We hebben veel te veel burgemeesters, schepenen en gemeenteraadsleden, halveren. Nederland doet het met de helft meer inwoners en met de helft minder gemeenten. Grote besparing en er komt geld vrij.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Jo Witters: en bartje kan nu nog meer projectjes van Land Invest goedkeuren. Het bedrijfje van zijn goede vriendje. Deze nieuwe regeling is op maat van Homans' liefdesleven beschermer (of is het jaloerse) geschreven.