© © VRT

Vlamingen bingewatchen ‘FC De Kampioenen’ meer dan ‘Game of Thrones’

Als het op bingewatchen aankomt, verkiest de Vlaming Balthasar Boma boven ‘Game of Thrones’. Dat blijkt uit cijfers over het kijkgedrag van Telenet-klanten met een betaalpakket die de telecomoperator heeft vrijgegeven.

ehu

Bingewatchen - vrij vertaald ‘marathonkijken - zit in de lift in Vlaanderen. Vooral internationale series worden in snelheid verslonden, maar Vlaamse content moet helemaal niet onderdoen voor het buitenlandse geweld. Dat blijkt uit het kijkgedrag van ‘Play’- en ‘Play More’-kijkers, ofwel Telenet-abonnees die extra betalen voor een hoop series en films.

De tv-reeks ‘Chaussée d’Amour’ staat op de eerste plaats in de lijst met meest bekeken series. ‘FC De Kampioenen’ nestelt zich op een tweede plek, voor ‘The Walking Dead’. ‘Gent West’ en ‘Game of Thrones’ vervolledigen de top vijf.

Ook ‘De Dag’, de nieuwe reeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, lijkt goed op weg om een binge-reeks te worden. De eerste cijfers van Telenet tonen aan dat 78% van de kijkers in de eerste week vijf of meer afleveringen na elkaar heeft bekeken. De serie is dit najaar ook te zien op Vier - allicht aan een tempo van één aflevering per week.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER