thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Hoe weet je of jouw Facebookgegevens gelekt zijn en hoeveel zorgen moeten we ons maken?

Databedrijf Cambridge Analytica blijkt nu ook gegevens van bijna 61.000 Belgen verzameld te hebben via Facebook. Maar wat kan de Britse organisatie daarmee doen en hoe weet je of jouw persoonlijke data gebruikt werden? "In principe moeten wij Belgen ons niet te veel zorgen maken", stellen socialemedia-experts ons gerust. "Maar zet toch niks op Facebook dat je grootmoeder niet zou mogen zien."

15 reacties

  • jeff De Boeck

    6 jaar geleden
    In deze tijd moet je je altijd en over alles vragen stellen en zorgen maken.
  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    Denk eerder dat T witter veel gemener is op basis van privacyschending ;elke dag wereldwijd de tweets van Trump rondsturen , waar is die zijn privacy dan
  • Marc Werbrouck

    6 jaar geleden
    Of je nu meedoet met FB of helemaal niet.Dat doet weinig ter zake. Eenmaal Google gebruiken en je bent er aan voor de rest...Overal zit spyware..
  • Norbert Thieren

    6 jaar geleden
    Niets mis met Facebook maar doe niet mee aan die onnozele spelletjes.
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Ik heb geen Facebook...maar ik vrees dat er meer begint te spelen. Internet en sociale media zijn een echte nieuwsbron voor de kleine man. Onze traditionele machthebbers voelen zich erdoor bedreigt, want hun strapatsen wordt niet meer gezuiverd weergegeven door een bevriende pers. Dus Facebook en andere nieuwskanalen van de kleine man moeten kapot gemaakt worden. Zo doorzichtig. En de vierde macht van de politieke vriendjes doet lustig mee.