Ontmoeting everzwijntje en hond loopt niet zoals verwacht

Wie dacht dat everzwijnen alleen in het noorden van Limburg de grond omwoelen, heeft het mis. Ook in Hasselt wonen enkele everzwijnen. Ann (38) uit Kiewit wist een biggetje op beeld vast te leggen. Maar de ontmoeting tussen het biggetje en de hond van Ann loopt niet zoals verwacht.

kops

Ann woont in een afgelegen straat in Kiewit, dicht bij Bokrijk. Het is er zo rustig dat het de ideale woonplaats is voor een groep everzwijnen. “Afgelopen zomer hebben we zeker 11 everzwijnen geteld. We horen ze iedere avond en ze komen vaak ook eens rondneuzen. Gelukkig zorgen onze honden ervoor dat ze niet in de tuin komen”, vertelt Ann.

Naast het huis van Ann ligt een hoeve, waar ze elke dag de ganzen gaat voederen. Toen ze er eind januari heen liep, hoorde ze iets piepen in het gras. “De honden begonnen te blaffen en hebben vermoedelijk de troep everzwijnen weggejaagd. Alleen het kleintje kon niet volgen en bleef achter”, gaat Ann verder. Dat het biggetje niet schuw was, wordt duidelijk in de video: het kleintje bijt letterlijk van zich af om zich te verdedigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer