Parket en Voedselveiligheid verzegelen bedrijf voor dierenvoeding

© AFP

Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie van Limburg zijn samen met het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) afgelopen vrijdag binnengevallen in het bedrijf H.I.E in Sint-Lambrechts-Herk. Dat heeft het parket van Limburg zonet gemeld. Het bedrijf is gespecialiseerd in voeding voor huisdieren en heeft zijn belangrijkste afzetmarkt in Vietnam.

Het bedrijf kwam in opspraak na klachten van het FAVV en een particulier, waarna door het parket Limburg een onderzoeksrechter werd aangesteld. Er werd een huiszoeking bevolen en na lezing van het expertiseverslag van het FAVV blijken er sterke aanwijzingen voorhanden dat het vlees aan- en afgevoerd werd zonder de nodige identificaties.

Het gaat om vlees voor pet food (voeding voor huisdieren), bestemd voor export. De nodige administratie zoals de uitvoerdocumenten voor de export naar Vietnam bleek niet aanwezig op het bedrijf.

Het bedrijf werd verzegeld en de boekhouding werd in beslag genomen. De verdachte dierenvoeding zal vernietigd worden. De betrokken exportlanden zijn op de hoogte gebracht.

Het onderzoek wordt verdergezet door de gespecialiseerde diensten van de FGP Limburg in nauwe samenwerking met het Federaal Voedselagentschap, zo laat het parket nog weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen