Met deze 5 tips barbecue jij als een echte grillmaster
TVDe eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De Clercq en topgroentechef Seppe Nobels negen weken lang op zoek naar het beste barbecue-duo van Vlaanderen. Vandaag geven ze alvast vijf tips waarmee jij meester wordt in het BBQ'en.
Gooi je groente-afval direct op de kolen
Groente- en fruitschillen, steeltjes van verse kruiden... smijt ze niet in de vuilbak maar op de kolen. De sappen die vrijkomen zorgen voor een heerlijk gearomatiseerde stoom. Ideaal om je stukje kip of biefstuk op smaak te brengen.
Zoet en barbecue gaan niet samen
Stukjes appel kunnen je salade een frisse toets geven. Toch moet je opletten met fruit in je garnituur. Wanneer het te zoet wordt, krijg je plots een fruitsla. En dat houd je beter voor het dessert. Verkies licht pikante, soms zurige smaken om karakter aan de side dishes toe te voegen. Suikerspek is bijvoorbeeld volledig uit den boze, meer oneer kan je mooi stukje vlees niet aandoen.
Gebruik beide kanten van je snijplank
Vaak wordt rauw vlees of vis op dezelfde plank gesneden als waar even later de gegrilde côte à l’os belandt. Zoiets is niet hygiënisch en ook niet smakelijk. Draai eenvoudigweg je snijplank om en gebruik de ene zijde voor de rauwe producten, de andere voor de gegrilde.
Ontvlies de ribbetjes
Een gouden tip van deelnemer Manuel: ontvlies de ribbetjes en laat de aroma's van de saus en het hout doordringen tot in het vlees. Krijg je maar moeilijk grip op het glibberige ribbetje? Neem een stukje keukenpapier en het ontvliezen gaat vanzelf.
Probeer eens een zoutkorst te maken
Meng wat zout met verse kruiden en eventueel zelfs enkele houtschilfers voor een houterige smaak en maak daarmee een korstje voor een lekkere chateaubriand. Bij vis kan je dat ook doen met kruiden zoals dille, basilicum of koriander. Heel moeilijk klinkt het niet, want dat is het ook niet. De finesse zit ’m net in zulke kleine zaken. Zie je het toch groots? Doordrenk een handdoek met wijn, voeg veel zout toe en wikkel daar een mooi stuk vlees in.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
tv
Deze week in ‘Familie’: welke Van den Bossche is neergeschoten door sluipschutter?
-
PREMIUMTV
“Er kwam oud verdriet naar boven. Dat heb ik nu kunnen loslaten”: Axel Daeseleire gaf zich (letterlijk) bloot tijdens tantrasessie
Toen Axel Daeseleire (55) zijn meest persoonlijke reeks van ‘Axel gaat binnen’ aankondigde, méénde hij het ook. De programmamaker maakte indruk toen hij in de recentste aflevering volledig naakt ging, als dank voor de tantrasessie die hij mocht ervaren. Daarnaast toonde hij ook ongeremd zijn emoties toen onverwerkte gevoelens naar boven kwamen. Axel legt onomwonden uit hoe hij tantra beleeft, waarom het niet zomaar een ‘orgie’ of sekte is en waarom hij zich letterlijk blootgaf. “Ik ga al meer dan 10 jaar naar een psycholoog, maar hier kom je echt tot de essentie.” -
Gouden Giro
Allerlaatste kans op 5.000 euro: neem nu deel aan de Gouden Giro en sleep talloze prijzen in de wacht dankzij HLN
Zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
-
TV
KIJK. Ine Beyen moet haar angst overwinnen in ‘Special Forces’ voor durfsprong van op 12 meter hoogte
-
PREMIUMTV
Waargebeurde Netflix-serie krijgt staartje nu echte Martha van zich laat horen: “Hij gebruikt ‘Baby Reindeer’ om mij te stalken”
Een uitzonderlijke score van 100 % op Rotten Tomatoes en de eerste plaats in maar liefst 43 landen. ‘Baby Reindeer’ is één van de meest opzienbarende Netflix-series van het moment. Het verhaal van Donny en z’n stalker Martha lijkt onwaarschijnlijk, maar is wel degelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Al denkt de echte Martha daar duidelijk anders over. “Ik weet wel degelijk wat er allemaal gebeurd is. Ik heb dan ook een claim ingediend wegens laster.” -
'Grillmasters' op VIER: "Het lijkt alsof je op een booreiland hebt gekookt" ★★★☆☆
De eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De Clercq en topgroentechef Seppe Nobels 9 weken lang op zoek naar het beste barbecue-duo van Vlaanderen. -
PREMIUMTV
Nieuwe liefde voor Chloë en Silke is nog vrijgezel: zo gaat het met de twee vrouwen die zelf opstapten bij boer Thomas
-
BV
BV’s getuigen over stalking: “Toen ik terughijgde, stopte het ineens”
-
Mijnenergie
Vaste energieprijzen stijgen opnieuw: 10% erbij op twee maanden tijd
Nadat vorige maand een einde kwam aan de maandenlange prijsdaling voor energie, veren de prijzen nu nog eens met enkele procenten op. Dat leert Mijnenergie.be uit de tarieven voor nieuwe vaste contracten of contractverlengingen die de energieleveranciers vandaag - aan het begin van de nieuwe maand - publiceren. -
PREMIUMTV
Boer Thomas zag de helft van z’n vrouwen opstappen in ‘Boer zkt Vrouw’: “Ik had ze zelf ook huiswaarts gestuurd”
De West-Vlaamse melkvee- en aardappelboer Thomas (30) moet het in ‘Boer zkt vrouw’ plotsklaps met twee vrouwen minder stellen. Chloë en Silke besloten de handdoek zelf in de ring te gooien, nog vóór het beslissingsmoment om huiswaarts te keren. “Ik voelde geen inspanning langs hun kant”, reageert boer Thomas nu zelf op de verrassende exit. -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerFrank Heylen
Geert Vanhulle
Francis Davis