© Shutterstock

Vrouwen verkiezen beste vriendin boven echtgenoot

Het zou niet de eerste keer zijn dat we een bruidje in haar speech horen vertellen dat haar nieuwbakken echtgenoot ook haar beste vriend is. Hoe graag de bruidegom het ook mag horen, onderzoek wees uit dat de meerderheid van de vrouwen hun échte beste vrienden verkiezen boven hun levenspartner.

lla

Een rondvraag bij 1.517 Britse vrouwen leverde verrassende resultaten op. Op de vraag met wie ze nu eigenlijk de beste band hebben, met hun man of beste vriendin, wees meer dan vijftig procent kordaat naar hun beste vriendin. Kortom, je trouwt wel degelijk met je geliefde én niet met je beste maatje.

Het onderzoek zette de voornaamste redenen, waarom we onze beste vriendin boven onze partner verkiezen, op een rijtje:

- We kunnen over alles praten 57%

- Ze kan beter luisteren 45%

- Ik kan haar dingen toevertrouwen die ik niet aan mijn partner kan vertellen 44%

- We houden van dezelfde dingen 41%

- We huilen van het lachen 39%

- Ik kan echt mezelf zijn 29%

- We hebben een langere geschiedenis 29%

- Ze geeft beter advies 28%

Maar de onvergetelijke avonden die beste vriendinnen samen beleven voert de lijst met verklaringen aan. Beste vrienden lijken meer en sneller de tijd te vinden om er eens samen op uit te trekken of een wellness-arrangement te boeken dan een koppel. Voeg daarbij nog het feit dat vrouwen liever gaan aperitieven met hun beste vriendinnen dan met hun partner en je weet wie er onherroepelijk op de eerste plaats komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer