Bier en kaas succesvol foodpairen: met dit recept doe je het als een pro
Aangeboden door LidlBier an sich is al heerlijk, maar combineer dat glas gerstegoud met de juiste hap en je bevindt je in de culinaire hemel. Daarom bakken we bladerdeegvlinders met drie verschillende soorten kaas. Een fantastische aanvulling op een kaasplank of bieravond.
Geslaagde kaas-biercombinaties:
- Witbier combineert best met halfzachte en eerder pittige kazen.
- Lichtzure bieren of lichtzoete bieren zijn elegant gezelschap voor blauwkazen met hun uitgesproken smaak.
- De abdijbieren waaronder de trappist gaan logisch samen met zachte abdijkazen.
- Bieren van hoge gisting vragen om gerijpte of geraffineerde kazen.
- Bieren van spontane gisting gaan goed samen met verse kaas.
Wat heb je nodig? (10 stuks)
1 vel bladerdeeg
100 g rauwe ham
35 g oude kaas, geraspt
35 g roquefort, verbrokkeld
35 g verse geitenkaas
1 eierdooier, losgeklopt
1 tl gedroogde oregano
peper
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en maak er een vierkant van. Verdeel de plakken rauwe ham over het bladerdeeg. Bestrooi een derde van het deeg met de oude kaas, een derde met de Roquefort en het resterende deel met de geitenkaas. Kruid met peper en oregano.
2. Rol het deeg op tot het midden. Draai om en rol ook de andere zijde tot het midden. Leg de rol ongeveer 20 min in de diepvries om op te stijven.
3. Bestrijk de bovenzijde met het ei. Snij de rol met een scherp mes in dunne plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.
De perfecte biercombinaties:
- De vlinders met oude kaas zijn lekker met Corsendonk Dubbel, bruine Leffe, Corsendonk Tripel en andere tripels.
- De vlinders met geitenkaas kan je combineren met Affligem blond, Petrus blond en blonde Leffe.
- De vlinders met roquefort passen perfect bij Bush bier en Gauloise.
Kan je niet genoeg krijgen van kaas? Probeer dan onze cheesecake!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
-
Lidl
La dolce vita: deze fruitige focaccia is het ideale ontbijt of tussendoortje
Een zoete focaccia, da’s the best of both worlds. Het typisch Italiaanse brood was al een hit als aperohapje of lunch, maar wat dacht je van mango, blauwe bessen en aardbeien als vulling in plaats van olijven en rozemarijn? Aftoppen met basilicum en je waant je in het zuiden. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
-
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Spaargids.be
Houdt jouw spaarrekening op te bestaan? “Opgebouwde voordelen neem je mee naar nieuwe rekening”
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Lidl
Back-to-schoolblues? Verwen je kroost met een lekkere aardappelpizza
Hebben je kids alweer nood aan vakantie? Dan is deze pizza met een twist een goed idee. De bodem maak je met aardappels, voor het beleg gebruiken we champignons, rode paprika, ansjovis en geraspte mozzarella. -
Lidl
Hartverwarmend herfstig: prei-aardappelsoep met krokante spekjes
Een lunch die écht vult en toch gezond is? Deze preisoep met aardappel en krokante spekjes kan doorgaan als maaltijdsoep, zonder echt zwaar op de maag te blijven liggen. Kies voor gerookt spek voor een extra smakelijke touch. -
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer