Ooit erg fout, nu weer hip: blauwe oogschaduw zoals Kim Kardashian

Een veeg blauwe oogschaduw op je bovenste ooglid was tot voor kort nog heel jaren 80, maar vandaag kan het weer helemaal. Topontwerpers toonden het al op de catwalk en ook Kim Kardashian plaatste de kleur centraal in haar nieuwste make-uppalet.

vwh

Blauwe oogschaduw is al een tijdje aan een revival bezig: in 2016 stuurde Victoria Beckham haar modellen met een streepje blauw op hun binnenste ooghoeken de catwalk op. De kleur vervaagde naar het andere uiteinde van het oog toe en gaf een feeërieke toets aan de looks. Vorig jaar kwam blauw boven de ogen ook terug in de lente. Toen was het vooral blauwe eyeliner - zowel op het bovenste als op de waterlijn - die furore maakte. Ook vandaag blijft blauw hip om een accent toe te voegen aan lentefrisse make-up.

Marni koppelde de tint in september al los van de foute eighties, net als Chanel. En nu komt Kim Kardahsian met een oogschaduwpalet in samenwerking met haar persoonlijke visagist Mario Dedivanovic. De opvallendste kernkleur? Een diepblauw dat de naam ‘Libra’ meekreeg.

Blauwe oogschaduw, check? Anno 2018 hoef je niet meer te blenden met andere kleuren om een gelaagde smokey eye te bekomen. De hipste manier van het moment is heel makkelijk: ga voor een gelachtige oogpotlood en trek een lijntje boven het oog. Gebruik je vinger om het product uit te smeren over het hele ooglid en wees niet te precies - het is cool om een beetje buiten de lijntjes te kleuren. Is een blauw ooglid te drastisch? Probeer de kleur dan eerst uit met een subtiele, blauwe mascara.

De lijn tussen cool blauw en fout is dun: vermijd dat je en het waterlijntje en je bovenste ooglid felblauw kleurt in combinatie met te veel fond de teint en een opvallende lippenstift erbij. Houd de rest van je make-up sober. Denk: nude lippen en een beetje highlighter. Zo blijft het gebruik van blauwe make-up stijlvol.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer