Amerikaans minister van Defensie James Mattis.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Defensie James Mattis. © EPA

"Militaire actie valt niet uit te sluiten": VS dreigen na chemische aanval Syrië

De VS sluiten militaire actie tegen het Syrische regeringsleger "niet uit". Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie James Mattis gezegd, meldt persagentschap Reuters. De Amerikanen verdenken het regime van president Bashar al-Assad van een chemische aanval op het stadje Douma, in Oost-Ghouta, waarbij ruim 150 mensen om het leven zijn gekomen. Hoge Commissaris voor de mensenrechten Zeid Ra'ad al Hussein veroordeelt de "zwakke" reacties van de VN-Veiligheidsraad op de chemische aanval in Syrië. 

41 reacties

  • Gilbert De Meyer

    6 jaar geleden
    ww3 is in aan tocht Rusland tegen Amerika, Europa hou u vast
  • eric hindryckx

    6 jaar geleden
    Israel doet nu enkel openlijk wat het al jaren verdoken doet : IS steunen in haar strijd tegen de seculiere regimes in het MiddenOosten. De opdoffer van IS in Ghouta veroorzaakte haar arrogant bombardement van een buurstaat en idd niet de "gifgasaanval". Beter dan wie ook weten ze dat die enkel bestaat in het propaganda arsenaal van de VS en consoorten.
  • Mariette De Meyer

    6 jaar geleden
    het enige wat Rusland en Syrië moeten doen is hun afweer geschut op strategische plaatsen zetten en die vliegtuigen die bommen gooien uit de lucht schieten, allemaal van gelijk welke signatuur. Ze mogen dat want een soeverein land vallen ze aan, Illegaal.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Dat durven ze niet.....
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Wie herinnert zich, helemaal in het begin, nog de bommen campagne in de Syrische steden? De pers vertelde ons toen dat Assad zelf achter die moordende aanslagen zat want die brave opstandelingen zouden zoiets nooit doen.