© rr

Vijf loverboys die minderjarigen in prostitutie dwongen krijgen celstraffen tot zes jaar

Vijf loverboys hebben in twee dossiers celstraffen tot zes jaar cel en boetes tot 18.000 euro gekregen. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat ze minderjarige meisjes in de prostitutie hadden gedwongen. Een van de beklaagden is rapper Bilal A. (20) uit Merksem, die zich ook ‘Moreno’ noemt.

gjs

Moreno had drie tienermeisjes in de prostitutie gedwongen. De slachtoffers waren allemaal minderjarigen die uit een jeugdinstelling waren gaan lopen. Zeker één van hen werkte al als prostituee toen ze een relatie met Bilal A. aanknoopte. Hij geeft toe dat hij haar naar klanten reed en dat hij 50 euro kreeg van haar verdiensten. De seksuele uitbuiting van de andere meisjes ontkende hij. De rechtbank veroordeelde hem tot zes jaar cel.

Samen met Bilal A. stond ook zijn oom Abdelilah E.M. (50) uit Hoboken terecht. Twee slachtoffers hadden een tijdje bij hem verbleven en hadden in zijn woning ook klanten ontvangen. Zijn neef stopte hem als bedankje af en toe 50 euro toe. Hij kreeg twintig maanden cel, waarvan de helft effectief.

In het tweede dossier werden vier loverboys veroordeeld, omdat ze een meisje van 17 in de prostitutie hadden gedwongen. Het slachtoffer was op 7 oktober 2015 aan de Rooseveltplaats in Antwerpen in de auto gestapt bij Redha H. (19), die ze kende vanop school, Elias F. (19) en Marwan A.S. (20). Ze boden haar iets te drinken aan, waarna ze wakker werd op het appartement van Abdelhamid E.Y. (20) aan de Brederodestraat in Antwerpen.

Diezelfde avond brachten ze haar nog naar een klant in Turnhout. Ze ontving er in totaal acht. Abdelhamid E.Y. en Elias F. werden veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan drie jaar effectief. Redha H. kreeg dertig maanden en Marwan A. twintig maanden. Voor beide is telkens de helft effectief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer