© AP

© REUTERS

© AFP

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Militair vliegtuig stort neer in Algerije: 257 doden

Een militair vliegtuig is woensdagochtend nabij de luchthaven van Boufarik in Algerije neergestort. Volgens de Algerijnse autoriteiten zijn 181 passagiers om het leven gekomen, maar volgens het lokale Ennahar TV is er sprake van 257 dodelijke slachtoffers. Aan boord zaten voornamelijk militairen en hun familieleden.

adm

In Algerije is omstreeks 8.00 uur (lokale tijd) een militair transportvliegtuig neergestort op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Algiers. Dat melden het staatsagentschap APS en de Algerijnse televisie.

Het toestel stortte kort na het opstijgen neer op een boerderij. De piloot zou het toestel weg van een snelweg geleid hebben. Volgens de Algerijnse reddingsdiensten zijn minstens 181 mensen om het leven gekomen. Volgens het lokale Annahar TV is de dodentol al opgelopen tot 257. Aan boord van het toestel zaten voornamelijk soldaten en enkele familieleden.

Het toestel is van Russische makelij, van het type Ilyushin Il-78 of Il-76.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer