Niras
Volledig scherm
© Niras

Greenpeace dreigt met rechtszaak rond opslaan van kernafval: "Anders mogelijk overal in België geborgen"

BinnenlandAls de regering het nieuwe voorstel van de Belgische kernafvalbeheerder Niras aanvaardt, zal Greenpeace dit aanvechten voor de Raad van State. Dat zegt Eloi Glorieux, de kernenergiespecialist van de milieuorganisatie, vrijdag in Le Soir en De Standaard. "Het voorstel betekent dat kernafval mogelijk overal in België kan worden geborgen, zonder dat het een specifieke bodem specificeert."

11 reacties

  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Opruimen en ervoor betalen Electrabel jullie hebben jaren zware winsten gepakt op de electriciteit!dus opruimen zo rap als kan
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Nog enkele jaren, en ze verwerken het in onze voeding en andere consumptiemiddelen, zoals het nu al officieel toegelaten is om een bepaald percentage asbest in schmink te gebruiken en in onderlagen tijdens het 'vernieuwen' van de openbare weg. Het excuus voor verwerking in voeding zal zijn, dat het langer bewaard kan worden omdat alle eventuele rottings- bacteriën 'continu' gedood worden door de straling.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Jullie halen toch ook geen transmigranten in huis Gerry Cle.De opslag van hoog radioactief afval zal als de kerncentrales 100 jaar draaien 4500m³ bedragen.Wat proberen de groene compostbak mensen ons weer wijs te maken.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    We steken de vaten in de kelders van 't Schoon Verdiep en we zetten de wever erboven op als waakhond. ( op straat durft hij toch niet te komen en dan hij nog iets nuttig)
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Kunnenl de NVA leden niet enkele vaten in hun kelder bergen?