Een beeldfragment van een video uit 2016. Een soldaat van Boko Haram staat bij ontvoerde Chibok-meisjes. Boko Haram ontvoerde in april 2014 276 schoolmeisjes tussen 12 en 17 jaar uit hun school. Sindsdien hebben 107 meisjes de vrijheid hervonden.
Volledig scherm
Een beeldfragment van een video uit 2016. Een soldaat van Boko Haram staat bij ontvoerde Chibok-meisjes. Boko Haram ontvoerde in april 2014 276 schoolmeisjes tussen 12 en 17 jaar uit hun school. Sindsdien hebben 107 meisjes de vrijheid hervonden. © AP

UNICEF: "Boko Haram ontvoerde meer dan 1.000 kinderen"

De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft sinds 2013 meer dan duizend kinderen ontvoerd in het noordoosten van Nigeria. Dat zegt UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, in een rapport.

8 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Luc Smeulders : er is veel werk aan de winkel in Nigeria. Dat Shell eens het voorbeeld geeft en schadevergoeding betaalt aan heel vele vissersgezinnen die al dertig jaar in de oliemodder leven. Nog altijd niet opgekuist! Opkuisen in Nigeria doe je door scholen en ziekenhuizen en wegen te bouwen. Meer niet.
  • johny daneels

    6 jaar geleden
    Straks zitten ze allemaal hier, probleem verplaatst
  • Xavier Colonne

    6 jaar geleden
    dat is niet interessant voor trump en mayke die bombarderen liever Assad ...
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    De groten der aarde hebben geen enkele belangstelling voor een monster zoals Boko Haram, in hun ogen, kinderen en mensen van minder belang. Ze staan er bij en ze kijken er naar. Veel belangrijker natuurlijk is het kriegspiel tussen de groten voor de belangen in Syriê. Het is schrijnend dat wij machteloos moeten toekijken en de verenigde naties niet eens in staat zijn op daar een einde aan te stellen.
  • boumba boumboula

    6 jaar geleden
    hoog tijd dat dat boeltje eens opgekuist word ?