Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Deze films mag u vanavond niet missen

'Back to the Future'.Beeld rv

Traditiegetrouw heeft u op vrijdag de keuze uit een ruim aanbod films. Kiest u voor Ashton Kutcher als Steve Jobs of voor Michael J. Fox in zijn legendarische filmdebuut? Dit zijn onze tips.

Tracks

Dit biografische drama van The Painted Veil-regisseur John Curran belicht de epische, door National Geographic gesponsorde dromedarissentocht van Robyn Davidson door de Australische outback. De avontuurlijke Robyn trekt vanuit Alice Springs samen met de dieren door de woestijn, helemaal tot aan de Indische Oceaan.

Om 21.25 uur op Canvas

Taxi Teheran

De Iraanse regisseur Jafar Panahi had een aantal films gemaakt over zijn thuisland die hem huisarrest van de overheid opleverden en daarbovenop een verbod van 20 jaar om zijn functie nog uit te oefenen. Maar Panahi liet zich niet kennen. In de rol van taxichauffeur slaat hij praatjes met zijn passagiers en met camera's op zijn dashboard rijdt hij hen door de straten van Teheran. Het resultaat is een komische en aangrijpende schets van het dagelijkse leven in de Iraanse hoofdstad, waarmee de regisseur tevens de regels van censuur in zijn land aan de kaak stelt.

Om 23.05 uur op NPO2

Jobs

Toen Steve Jobs in 2011 stierf, lag het script van zijn biopic bij wijze van spreke al klaar om te verfilmen. Twee jaar later kwam deze Jobs uit met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Het verhaal is bekend: Steve Jobs groeide op in San Francisco en was van kleins af aan gek van technologie. Na de middelbare school leerde hij Steve Wozniak kennen. De mannen deelden een liefde voor innovaties en computers en besloten Apple Computer op te richten. 

Om 23.20 uur op VIER

Back to the Future

Dankzij het slimme scenario, de perfecte vertolkingen, de goed getimede grappen en een fraai vormgegeven tijdsbeeld, behoort deze briljante sf-komedie tot de absolute Hollywood-klassiekers van de jaren 80. De toenmalige tv-ster Michael J. Fox maakte zijn debuut op het grote scherm. Na het succes van de eerste Back to the Future volgden er nog twee vervolgfilms.

Om 20.40 uur op CAZ

Ant-Man

Q2 pakt vanavond uit met een amusant superheldenavontuur uit de Marvel Comics-stal. Professor Hank Pym ontwikkelde jaren geleden in het grootste geheim een prototype van een krimppak, dat de drager ervan in staat stelt zichzelf te verkleinen en hem superkrachten geeft. Pyms oud-assistent Darren Cross heeft echter duistere plannetjes en probeert de formule nu te kopiëren. Om hem te stoppen, schakelt Pym de hulp in van de knullige inbreker Scott Lang.

Om 20.35 uur op Q2