AFP
Volledig scherm
© AFP

Betoging tegen regering loopt uit de hand in Montpellier: 51 arrestaties

Bij een betoging tegen de regering in het Zuid-Franse Montpellier, waarbij duizend à tweeduizend manifestanten waren opgedaagd, is het zaterdag tot botsingen gekomen tussen betogers en ordediensten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat er 51 personen zijn opgepakt. Negen agenten raakten gewond.

9 reacties

  • christophe M.

    6 jaar geleden
    in heel europa wordt de bevolking bestolen, alle basis behoefte hebben ze laten privatiseren, om daarna de werkende mens te beroven. Massa import van gelukzoekers die alles krijgen terwijl de werkende mens maar belastingsverhogingen moeten slikken
  • Charles Petitjean

    6 jaar geleden
    Kijk, het volk pikt het niet langer meer. De opstand tegen de egoïstische en arrogante politiekers is begonnen.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    regressief links in actie...
  • Charles Petitjean

    6 jaar geleden
    Kijk, het volk pikt het niet langer meer. De opstand tegen de egoïstische en arrogante politiekers is begonnen.
  • Dirk Landuyt

    6 jaar geleden
    De ambtenarij in opstand tegen de bevolking, het lijkt Belgie wel...
  1. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM
    3

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.
  2. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”