© photonews

© photonews

© REUTERS

© photonews

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kompany stapt bij comeback plots van veld: "Hij zei me dat hij oké was"

Vincent Kompany heeft vandaag zijn comeback gevierd voor Manchester City, maar dat ging niet zoals verhoopt. Tegen Swansea stapte hij een minuut voor tijd van het veld, terwijl zijn ploeg al drie wissels gedaan had. Coach Guardiola liet al weten ervan uit te gaan dat het niet om een ernstige blessure gaat.

maj

Vincent Kompany raakte vorig seizoen liefst vijf maal geblesseerd. Op 4 mei kwam hij het laatst in actie, op 4 mei met Manchester City tegen Real Madrid. In die halve finale van de Champions League hinkte hij al na acht minuten naar de zijkant - en dat nadat hij nog maar pas zijn comeback gevierd had. Niet lang daarna maakte Kompany zelf bekend dat hij het EK zou missen.

© REUTERS

Kapitein

Vandaag was er beter nieuws: hij kreeg van coach Guardiola een plek in de basis én de kapiteinsband in de League Cup-match in en tegen Swansea. Maar vlak voor tijd stapte Kompany dus plots het veld af.

Wat er aan de hand was, was niet duidelijk, maar het leek erop dat de skipper geblesseerd raakte bij de 1-2. Hij greep in die fase meteen naar zijn been en stapte vervolgens duidelijk teleurgesteld het veld af. Op dat moment waren er nochtans al drie spelers gewisseld, waardoor City nog even met tien verder moest.

Guardiola optimistisch

Pep Guardiola had overigens niet meteen in de gaten dat er iets mis was met Kompany. “Ik vroeg aan mijn staf wat er gebeurd was. Ze vertelden dat Vincent naar de kleedkamer gegaan was. Hopelijk valt het mee, maar dat zullen we moeten afwachten.”

“Hij vertelde me dat hij oké was”, klonk het bij ploegmaat Gael Clichy. "Wanneer je terugkeert na een lange inactiviteit, speel je meestal niet niet meer dan een uur. Ik denk dus dat hij gewoon wat moe was en hopelijk is bij binnen enkele dagen opnieuw fit."

"Vincent is Vincent. Topfit is hij een van de beste centrale verdedigers in Europa en we kennen allemaal zijn kwaliteiten. We speelden al erg goed maar dat we iemand als hem erbij krijgen is een echte bonus”, aldus de Fransman, die in de volgende ronde van de League Cup met City op stadsrivaal Manchester United botst.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer