ATV
Volledig scherm
© ATV

"Jongens en meisjes op dezelfde school, dat is kindermishandeling": joodse CD&V-kandidaat deed in 2013 al opvallende uitspraak

Religie"Jongens en meisjes op dezelfde school, dat is kindermishandeling." Dat verklaarde Aron Berger in 2013 al tijdens een interview met de regionale zender ATV. CD&V krijgt veel kritiek omdat de ultraorthodoxe jood de negende plaats krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Vanuit zijn geloofsovertuiging weigert hij de hand van een vrouw te schudden.

122 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Hun kinderen moeten al vanaf 2.5 jaar alle 613 voorschriften van hun geloof leren en hebben, ook als ze meerderjarig zijn, geen enkel recht op privacy en mogen niet hun eigen huwelijkspartner kiezen: dàt is pas kindermishandeling, vooral van de meisjes! Maar gek genoeg springt geen enkele partij in de bres voor déze "mishandelde" vrouwen, ze vinden het belangrijker om "onderdrukte moslima's" van hun hoofddoek te bevrijden.
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    Gaat nu héél de CDN&V plat op den buik voor Peeters? Héél de CDN&V op den buik voor ene onnozele Jood die wat uitkraamt! Goe bezig me dunkt!
  • jos frath

    6 jaar geleden
    de CD&V is op zoek naar stemmen weldra geven stemrecht aan honden en katten en varkens ook.
  • Alfons de Mulder

    6 jaar geleden
    Het is lang geleden dat ik gisteren nog zo gelachen heb. Mijn kaaksbenen doen er pijn van.
  • gustaaf van bever

    6 jaar geleden
    Christine Bastijns, het gaat hem niet om jou de hand te geven,wel om de ongelijke behandeling vrouw-man. ps ik hou ook niet van hand en lik !