© Katrijn Van Giel

Zomerweer! Het wordt vandaag warmer bij ons dan in Spanje of Portugal

De paasvakantie mag dan wel net voorbij zijn, wie deze week toch nog een reisje gepland had naar doorgaans warmere oorden is eraan voor zijn geld. Het wordt deze week namelijk warmer bij ons dan in heel wat plaatsen in het zuiden van Europa.

nkdr

We krijgen deze week niets minder dan zomerse temperaturen over ons heen in België. Naar het einde van de week toe halen we in de Kempen temperaturen tot 27 graden. Ook in de rest van Vlaanderen worden temperaturen tot 25 graden verwacht. Daarmee doen we het beter dan veel Zuid-Europese landen.

Vandaag wordt een zonnige en warme dag. De maxima stijgen tot 19 graden in de Hoge Venen, zowat 22 graden aan zee en 24 of 25 graden in de Kempen.

Donderdag wordt het zonnig met hooguit wat velden van hoge wolken. Het kwik stijgt tot 22-23 graden in Hoog-België en tot tussen 25 en 27 graden in Vlaanderen. Door een opstekende zeebries stagneert de temperatuur aan de kust in de buurt van 23 graden.

Vrijdag is het in het centrum en het oosten nog overwegend zonnig, maar in het westen verschijnen er ook wolkenvelden. Vooral aan zee zou het op het einde van de dag bewolkt kunnen worden. Het wordt wel nog warm met maxima tussen 18 graden aan zee en 25 graden in de Kempen.

Ook zaterdag afwisselend zon en wolken, met maxima rond 17 graden aan zee en in Hoog-België, en rond 20-21 graden in het centrum van het land. Zondag krijgen we zonnig weer met af en toe wat onschuldige stapelwolkjes. De maxima liggen in de buurt van 21 graden, bij een meestal matige wind uit het oosten tot het noordoosten.

Het weer Zuid-Europa

Wie de komende week naar Portugal reist, heeft woensdag nog net geluk. Die dag wordt er in Lissabon 24 graden verwacht, maar de rest van de week zakt de temperatuur naar een magere 19 graden. In Madrid in Spanje eenzelfde verhaal: woensdag 24 graden, de rest van de week nipt 20. Ook in het Zuiden van Frankrijk doen ze de komende dagen niet beter.

Wie toch nog een warme uitstap wil maken, trekt de komende dagen dus beter niet naar het zuiden, maar waarheen dan wel? Londen, bijvoorbeeld. Daar zouden de temperaturen deze week stijgen tot 26 graden. Of Straatsburg, waar mogelijk zelfs 30 graden gehaald zou kunnen worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER