Joke Couvreur
Volledig scherm
© Joke Couvreur

Tien woonzorgcentra nemen voortouw in ontwikkelen van "ethisch verantwoord beleid"

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen heeft tien centra geselecteerd om, als voorbeeld voor de anderen, een 'ethisch verantwoord' zorgbeleid uit te bouwen. De centra moeten meer aandacht gaan besteden aan de eigenheid van hun bewoners. 

3 reacties

  • Sylvain Vlerick

    6 jaar geleden
    Mischien tergelijkertijd wat betaalbaar maken ?
  • franky van damme

    6 jaar geleden
    Allemaal zeer schone woorden,maar wat je niet hoort is hoeveel dat aan de bejaarde kost.Trouwens velen zijn geroepen,weinigen uitverkoren door gebrek aan geld.Ik vraag mij trouwens af of de bejaardenzorg zijn doel niet heeft voorbij geschoten (zoveel mogelijk doen betalen voor weinig zorg.)En dan zeggen dat ze moeten reorganiseren om kosten te besparen,of fuseren met andere zorgcentra.
  • werner beckers

    6 jaar geleden
    Dat gaat wel geld kosten he Jo , en wie gaat dit betalen
  1. Antwerps Sint-Jansplein volledig volgestroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”
    Play

    Antwerps Sint-Jans­plein volledig volge­stroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”

    Onder een stralende lentezon zakten 10.000 mensen vandaag af naar het Antwerpse Sint-Jansplein voor de ‘505-concerten voor Menselijkheid’. Het evenement bereikte hierdoor zijn maximale capaciteit en de toegang wordt tijdelijk afgesloten. Nog tot vanavond draven meer dan 60 muzikanten en sprekers op om op te roepen tot een “meer menselijke samenleving en beleid”, in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. “We willen, los van partijpolitiek, klaar en duidelijk het signaal geven”, zegt de organisatie. “Er is dringend nood aan meer aan positiviteit”, stelt ook Portland-zanger Jente Pironet.
    Antwerpen
  2. Priester Herman (87) werd overvallen op klaarlichte dag: “Hij sleepte me over de grond omdat ik mijn tasje niet wilde loslaten”
    GEZOCHT

    Priester Herman (87) werd overvallen op klaarlich­te dag: “Hij sleepte me over de grond omdat ik mijn tasje niet wilde loslaten”

    “Ik wil het hem vergeven, maar hij moet wel mijn ziekenhuisrekening nog betalen. Da’s het minste.” Priester Herman (87) is mild voor de jongeman die hem vorig jaar heeft overvallen aan het station van Oudenaarde. De man achtervolgde Herman tien minuten lang en greep naar zijn aktetas. Herman wilde het niet loslaten en kwam met een smak op de grond terecht. Hij werd enkele meters meegesleurd, tot de tas in twee scheurde.