Gentse voyeur wil zelf niet begluurd worden tijdens vrijlating uit gevangenis

De Gentse voyeur Mike D.B. is woensdag vrijgelaten onder voorwaarden. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Terwijl iemand hem naar buiten reed, verstopte de man zich op de passagierszetel, zodat hij niet kon gefotografeerd worden door de aanwezige pers.

lbo, jcd

De 41-jarige jeugdtrainer wordt verdacht van voyeurisme in de kleedkamers van de Hogeschool van Gent. Hij filmde zijn nietsvermoedende slachtoffers in de kleedkamers en douches van het sportcomplex, en plaatste de beelden op een internetforum voor voyeurs onder de gebruikersnaam dgeedb. Nadat Mike half maart werd opgepakt, legde hij bekentenissen af.

De raadkamer in Gent oordeelde later dat de man kon vrijkomen onder voorwaarden, maar de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen ging in beroep tegen de beslissing. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) besliste dat de man in de cel bleef, maar hij is nu vrijgelaten door de onderzoeksrechter in afwachting van zijn proces. Hij blijft nog altijd in verdenking gesteld van voyeurisme.

LEES OOK. Zo gaat het eraan toe op het forum voor gluurders: “Excellente video, maat. Prachtig meisje, goed perspectief” (N+)

Voorwaarden

De man moet zich onder meer psychiatrisch laten begeleiden, volgens de voorwaarden opgelegd door de onderzoeksrechter. De raadkamer had eerder voorzien dat hij niet op het internet mocht, maar die voorwaarde is door de onderzoeksrechter niet gesteld. “Hij moet werk zoeken en dat mag in de IT-sector, waar hij voorheen werkte. Hij mag beschikken over een iPhone en computer, omdat dat onontbeerlijk is om werk te zoeken”, zegt Sofie Vermeir, de advocaat van de man. De verdediging stelde eerder dat de man spijt had en walgde van zichzelf.

Alle vrouwen uit de filmpjes zijn geïdentificeerd, nadat de speurders een oproep deden naar mogelijke slachtoffers om zich te melden en een foto van hun gezicht te mailen. Op de filmpjes die de man op het voyeuristisch forum postte, zouden in totaal 17 slachtoffers te zien zijn. De man wiste voor de huiszoekingen de beelden van het forum en verwijderde ook zijn accounts op Facebook en Twitter. Als het onderzoek snel afgerond wordt, kan er binnen enkele maanden beslist worden of het tot een proces voor de correctionele rechtbank komt. Verschillende slachtoffers hebben zich al burgerlijke partij gesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen