De Vlaamse regering kent de Vlaamse zakenclub De Warande een renteloze lening van 800.000 euro toe.
Volledig scherm
De Vlaamse regering kent de Vlaamse zakenclub De Warande een renteloze lening van 800.000 euro toe. © Google Street View

Bourgeois verdedigt renteloze lening van 800.000 euro aan 'rijkemansclub' De Warande

BinnenlandVlaams minister-president Geert Bourgeois verdedigt de beslissing van zijn regering om de private zakenclub De Warande een renteloze lening toe te kennen van 800.000 euro. Op die beslissing kwam heel wat kritiek. Kritiek die in het Vlaams Parlement herhaald werd door Güler Turan (sp.a) en Bart Caron (Groen). Maar Bourgeois bestempelde die commentaar als "zurig" en "populistisch".

35 reacties

  • Benoni Vanstaen

    6 jaar geleden
    Dat men naar de Raad van State trekt om dit aan te vechten.
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Bourgeois, waarom doe jij dat niet van jouw centen? De kleine man wil helemaal geen renteloze lening geven aan de warande. Kunnen ook wij straks daarvan genieten? Iedereen is toch gelijk voor de wet? De centen erdoor jagen, dat kan de N-VA het best, zolang het maar hun centen niet zijn!
  • Roger Van Acker

    6 jaar geleden
    Samen de straat op,dit kan niet blijven duren.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Waarom geen rente aanrekenen of moet alleen jan met pet rente betalen. Ik ken een paar verenigingen die ook graag een renteloze lening zouden krijgen. Hoe meer geld ze hebben hoe meer kadoos ze krijgen, politici weten er alles van.
  • Marco Debart

    6 jaar geleden
    Bourgeois, zal het eens komen verdedigen. Zo had hij ook een goede verdediging voor zijn leasewagen van meer dan 1.700 euro per maand. Dat is voor vele onder ons hun maandelijks nettoloon.