Red warning triangle. Focus on triangle!
Volledig scherm
Red warning triangle. Focus on triangle! © Thinkstock

Te vaak onterechte stops op pechstrook

Ongeveer de helft van de mensen die stoppen op de pechstrook, respecteren de veiligheidsvoorschriften niet. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Vias institute bij een representatief staal van de Belgische bevolking.

11 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    E17, regio Waregem / Kruishoutem: De bewaakte truckstop staat rond 04:00 uur bijna leeg (betalend), maar de dienstwegen op af-en opritten en pechhavens op de snelweg staan vol met overnachtende truckers. Controle?? Wanneer zie je nog een politievoertuig op patrouille? Bespaar nog wat meer op de "scheidsrechters van de wegcode" en het loopt volledig uit de hand.
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Soms weet ik ook niet wat een noodgeval is. Ik sta in de file en mijn driejarige zegt dat ze naar de grote toilet moet, wat dan? Mja, dan stop ik dus ook op de pechstrook! En met goedkeuring van de politie die knikkend voorbij reden toe ik was gestopt...
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Van waar komen die cijfers?
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Als ik voorbij zo'n plasser op de pechstrook kom moet ik me telkens inhouden niet luit te toeteren (dat mag namelijk ook niet)
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Mijn fluovest en gevarendriehoek bevinden zich ook in de kofferbak. Ik rij niet met een kanarievest aan mijn zetels en gevarendriehoek tussen mijn benen hé!
  1. Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”
    PREMIUM
    32

    Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”

    Met de koning als ambassadeur trekt Werner Sels (57) naar Namibië. De voormalige succesvolle IT’er gooide bijna twintig jaar geleden het roer om. Hoe komt het dat de klimaatproblematiek hem zo raakte dat hij zijn goed draaiende zaak verkocht om duizenden hectare land in Afrika te bebossen? Naast overbegrazing, waar stoot Sels zo nog tegenaan? Komt zijn ‘groene muur’ van de grond? “Als er niets gebeurt, wordt alles hier woestijn en is er niets meer mee aan te vangen”
  2. Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappeniers (66) op Tenerife: “De gruwel hakt er diep in”
    UPDATE
    43

    Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappe­niers (66) op Tenerife: “De gruwel hakt er diep in”

    Vrienden van de vermiste Laura Trappeniers (66), die vermoord werd teruggevonden op Tenerife, kunnen het nieuws amper vatten. “Niets deed ons vermoeden dat er zoiets ergs zou kunnen gebeuren”, klinkt het in VTM NIEUWS. Het lichaam van Trappeniers werd afgelopen zaterdag in zee gevonden. Lokale media rapporteren dat er een “zak over haar hoofd was getrokken en dat beide benen en een hand” ontbraken. Marc Olbrechts (71), de echtgenoot van Laura Trappeniers, is nog spoorloos.