Medialaan
Volledig scherm
© Medialaan

Rode Kruis-stickers gekocht? Hier gaat jouw geld naartoe

Vanaf vandaag bemannen 13.000 vrijwilligers van Rode Kruis Vlaanderen opnieuw de kruispunten in ons gewest, om stickers te verkopen. Het concept is intussen duidelijk: voor vijf euro per sticker steun je het goede doel. Maar wat houdt dat goede doel exact in, wat gebeurt er met het geld dat je aan die sticker geeft?

21 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Hoeveel van dat geld zal er blijven 'plakken' ?
  • emiel Clarijs

    6 jaar geleden
    Hoeveel heeft die stomme tv spot eigenlijk gekost ?, als je éénmaal iets geeft aan 'goede doelen', word je jarenlang bestookt met nutteloze 'geschenken' die een deel van het budget opslorpen om nog maar van de portkosten te zwijgen. tel daar dan de lonen bij van voorzitters en woordvoerders en van je gift blijft niet veel meer over voor wie het bedoeld was.
  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    Enkel voor het loon en vergoedingen van hun voorzitter moeten ze eerst al 32.500 stickers verkopen.
  • censor

    6 jaar geleden
    Er zal wel een (studie) reisje afkunnen voor "leidinggevenden" Ik dacht dat de staat het RK royaal sponsorde...ik geef geen cent, speel elke week Lotto, en een deel van mijn inzet gaat naar zulke projecten, en daarmee moeten ze het doen.Dat geschooi in opdracht van en elk lid mag dan zijn nikkel afdraaien op kruispunten. Heb nog nooit ene CEO op straat zien venten.
  • Bianvhi Fan

    6 jaar geleden
    Ik betaal samen met mijn vrouw een zorgpremie elk jaar,En dat van een hongerpensioen,Ze teroriseren elk kruispunt,En dat voor de hoge piefen te betalen. Hoeveel gaat er echt naar het Rode kruis?