EPA
Volledig scherm
© EPA

IS-terrorist blaast zichzelf op in Kaboel: zeker 22 vrouwen en 8 kinderen omgekomen

De dodentol van de zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel blijft oplopen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er minstens 57 mensen om het leven gekomen, onder wie 22 vrouwen en acht kinderen. De ziekenhuizen in de stad hebben minstens 119 personen opgevangen die bij de aanslag gewond raakten.

5 reacties

  • Bart D

    6 jaar geleden
    Ze zouden beter samenwerken met de Russen om die IS aanhangers eens voorgoed uit te roeien!
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Je vraagt u af met welke reden? Elke week zijn er aanslagen en mensen moeten wel doorgaan met hun leven. Zaai je dan nog echt terreur? En het leidt tot niets. Wat is hun agenda? Paar dagen gelden last ik dat de ETA zich verontschuldigde en dat die regeringsleden viseerden. Dat is logischer dan lukraak burgers te doden.
  • jacques philips

    6 jaar geleden
    Neen Charles men geeft ze terug de kans om opnieuw te beginnen i.p.v ze uit te rooien zoals men met ongedierte doet
  • Theo Schuermans

    6 jaar geleden
    Voor mij is dat niet Kaboel maar Kaboem, het is daar altijd hetzelfde liedje. Elkaar vermoorden is daar blijkbaar een nationale sport.
  • Charles Petitjean

    6 jaar geleden
    Hoedat ??? Ik dacht dat die IS pipo's waren opgerold. Niet dus !?
  1. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.
  2. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.