Tijdens de Ten Miles werd vanwege de hitte het medisch rampenplan afgekondigd. Vooral aan de Waaslandtunnel waren ambulances nodig.
Volledig scherm
Tijdens de Ten Miles werd vanwege de hitte het medisch rampenplan afgekondigd. Vooral aan de Waaslandtunnel waren ambulances nodig. © Benoit De Freine

Hitteslachtoffers marathon en 10 Miles na ontslag uit ziekenhuis: "In zo'n enorme hitte lopen we niet meer"

Hij was klaar voor een sterke marathon, de Brasschaatse ingenieur Bert Schrauwen (34). Tot in de laatste paar kilometer het licht uitging. "Van mijn finish herinner ik me niets meer." Gisteravond lag nog een tiental lopers in de diverse ziekenhuizen.

61 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Het is een modetrend geworden om mee te doen. Velen zijn er niet capabel voor maar toch maar proberen om het te kunnen melden op facebook.
  • Jeroom De Wilde

    6 jaar geleden
    Als een jeugdbeweging iets dergelijks zou plannen en er is amper 1 slachtoffer dan zijn de media te klein om schande te spreken over de jeugdleiding. Nu er tientallen slachtoffers vallen hoor je niets of wordt alles geminimaliseerd omdat het evenement kadert in de verkiezingspropaganda
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Zoals Pasceline Dubois zegt: 35 jaar deden we mee aan de "wistofus", met andere woorden: de wisselbeker stormfuseliers tijdens de legerdienst. 15 Kilometer lopen en daarna de stormbaan volledig afwerken in recordtempo. Niemand afgevoerd, geen bevoorrading en toch bleef de beker in onze kazerne.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Pasceline Dubois ,je bent de zware FNC nog vergeten ,die kon je ook nog meeslepen.
  • Jeroen Schoovaerts

    6 jaar geleden
    Hitteslachtoffers, de mensen in de kilometerslange files in de auto zeker?