Volgens Van Overtveldt zou de Kaaimantaks 460 miljoen moeten opleveren. Dat lijkt optimistisch.
Volledig scherm
Volgens Van Overtveldt zou de Kaaimantaks 460 miljoen moeten opleveren. Dat lijkt optimistisch. © belga

Ondanks tegenvallende opbrengst Kaaimantaks: "Geen enkele reden om nieuwe belastingen te verzinnen", zegt Van Overtveldt

PolitiekDe lagere opbrengst van de Kaaimantaks slaat geen gat in de begroting. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) nadat gebleken is dat de belasting in 2017 iets meer 5 miljoen euro heeft opgebracht, in plaats van de 510 miljoen die begroot was. "Dat geld verdwijnt niet, maar gaat naar de reguliere economie, wat we zien in extra opbrengsten in bijvoorbeeld de personenbelasting en de vennootschapsbelasting", reageert Van Overtveldt. "Er is dus geen enkele reden om nieuwe belastingen te verzinnen."

132 reacties

  • Carl Op de Beeck

    6 jaar geleden
    Geen enkel probleem, Johan. We zullen ter compensatie de sociale zekerheid nog wat verder afbouwen.
  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    Natuurlijk niet anders moeten ze in eigen zak en van vriendjes hun zak gaan zitten.
  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    Voor hunzelf zullen ze nooit belastingen verzinnen!
  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Deze regering doet er alles aan om rijken te ontzien qua belastingen , ook Europees. Al de rest is praat voor de vaak. Van Overtveldt is ongetwijfeld de beste minister ooit voor VOKA, VBO ,belegger en zelf zelfstandigen. De slechtste voor al de rest.
  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Crombé heeft in vorige regering gezegd dat hij de Kaaimantaks ging uitwerken ! Nu dat er stilaan schot in komt begint diezelfde Crombé weeral te brullen dat er niets aan gedaan wordt ! Jij hebt gefaald mijnheer JOHN en moet uwe mond houden !