De Iuventa van ngo Jugend Rettet.
Volledig scherm
De Iuventa van ngo Jugend Rettet. © AFP

Reddingsschip van Duitse ngo blijft in beslag genomen wegens oppikken van illegale migranten

Het Hof van Cassatie in Rome heeft dinsdag het beroep tegen de in beslaglegging van een reddingsschip van de Duitse hulporganisatie Jugend Rettet afgewezen. Dat heeft de ngo dinsdag meegedeeld. De boot werd in augustus 2017 aan de ketting gelegd op beschuldiging dat de ngo afspraken had gemaakt met Libische mensensmokkelaars om migranten op de Middellandse Zee op te pikken.

11 reacties

  • michel goethals

    6 jaar geleden
    Niet tussenkomen....in beslag nemen is goed en verkopen of op de afbraak. Ik zal niet verdrinken...ik blijf in mijn varkenskot.....
  • frans Vullings

    6 jaar geleden
    alle schepen die "migranten" oppikken en aan de Europese kant af zetten aan de ketting leggen of betalen voor verblijf van de migranten
  • rik pieters

    6 jaar geleden
    goed zo van italië
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Ngo's brengen niks anders dan "illegale" zoekers, toch ? Ngo's zijn van overheidswege gesponsorde mensensmokkelaars. (S)Linkse "aanvaardbare" crimi's.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    We vinden het allemaal ongehoord en misdadig dat sommigen iemand in nood filmen ipv te helpen. Ik vind het dus niet normaal dat personen die zich daadwerkelijk inzetten om mensenlevens te redden worden veroordeeld. Ngo's mogen geen afspraken maken met mensensmokkelaars om mensen te redden maar regeringen mogen met diezelfde smokkelaars wel afspraken maken om mensen te mishandelen of te verkopen.