iStock
Volledig scherm
© iStock

Fins overheid voert gehypet experiment met basisinkomen in stilte weer af

Het Finse experiment waarbij 2000 werkloze Finnen een basisinkomen krijgen, wordt niet vervolgd. De Finse overheid heeft besloten om andere mogelijke hervormingen van de sociale zekerheid in het land te bekijken. Het project kon wereldwijd op erg veel belangstelling rekenen.

8 reacties

  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Het was al verloren voor het begonnen was. Welke naïeveling heeft dat uitgevonden?
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Het erge is dat multinationals en super rijken alsook politiekers heel veel geld aan ons kosten maar zelf niets bijdragen. Waar onze roverheid de armen armer maakt geven ze constant cadeaus aan de belastingontduikers. De bevolking wordt gewoon bestolen door beroepspolitiekers die geen zier om ons geven en alles uitdelen aan hun vriendjes!
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Als er voor de rest geen werkloosheidsvergoeding meer bestaat, dan heeft dat basisinkomen wel iets. Het is minder dan wat de werkloosheid kost en voor iemand die werkt is het een extraatje waarmee hij toch kan sparen. Hier in België is het verschil tussen loon en langdurige werkloosheidssteun te klein. Ik hoor soms verklaringen van "voor die 200 euro meer sta ik niet om 03:30 uur op". Dit kan toch echt niet.
  • Sherly Hemelsoen

    6 jaar geleden
    Het duwt mensen nog dieper in armoede... dat zeggen ze er niet bij.
  • jean albert

    6 jaar geleden
    een basis inkomen zonder iets te doen is profiturisme. juist zoals dopgeld voor het leven. wie een inkomen wilt moet er voor werken (behalve gehandicapten en zieken). weer een slag in het gezicht van de sossen en groenen.