De N-VA wil zekerheid krijgen dat de vakbondspremie belast wordt. De partij wil werkgevers verplichten een fiscale fiche voor de premie op te maken, waardoor die de facto belastbaar wordt.
Volledig scherm
De N-VA wil zekerheid krijgen dat de vakbondspremie belast wordt. De partij wil werkgevers verplichten een fiscale fiche voor de premie op te maken, waardoor die de facto belastbaar wordt. © ANP

N-VA blokkeert hogere premie voor vakbondsleden

De N-VA weigert in te stemmen met een voorstel dat op de regeringstafel ligt om de vakbondspremie op te trekken. Dat schrijft De Tijd vandaag.

110 reacties

  • Ahmed Zoupha

    6 jaar geleden
    Gilbert Hermans, waar haalt u dat de belastingbetaler dat moet betalen? Mensen zijn aangesloten bij de vakbond omdat ze zich moeten verdedigen tegen oneerlijke werkgevers. Mocht elke werkgever eerlijk zijn, dan moest er geen vakbond zijn. En als de werkgever een deel van die premie betaalt, wat niet verplicht is, daar heeft u toch geen last van als belastingbetaler? Mensen betalen dat ook met hun loon waar ze al op belast werden.
  • Ahmed Zoupha

    6 jaar geleden
    Men krijgt loon en betaalt belasting, men geeft het uit en krijgt een deel terug maar moet er opnieuw belasting op betalen? Dan heeft men op die som mindtens 90% belasting betaald en grootverdieners zelfs 110%. Mensen, waar gaan we naartoe?
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    de NVA is tenminste de enige die iets aan de vlaamse graaicultuur wil doen en wat gdp wil genereren. Die vakbondslui zijn alleen goed om met een vuilzak rond de schouders bij een kampvuur te staan voor het meeste geld.
  • Michel Roman

    6 jaar geleden
    Dit is een akkoord tussen werkgevers en vakbonden. Met wat bemoeit de NVA zich eigenlijk ? Is dat de "volkspartij" waarvoor men zich verkeerdelijk uitgeeft ?
  • CV DL

    6 jaar geleden
    Vlaams Belang....