EPA
Volledig scherm
© EPA

Spaans vijftal waaronder ex-agent en ex-militair gaat vrijuit voor groepsverkrachting 18-jarige

Een Spaans gerechtshof heeft vandaag vijf mannen vrijgesproken van de groepsverkrachting van een achttienjarige vrouw tijdens de San Fermínfeesten in de Spaanse stad Pamplona in 2016. De daders maakten ook video-opnames van het gebeuren. Het vijftal werd wel veroordeeld voor seksueel misbruik. De uitspraak valt niet in goede aarde bij het publiek. Betogers die zich voor het gerechtsgebouw hebben verzameld, scanderen "het is geen misbruik, het is verkrachting". De politie probeert het protest onder controle te houden. Vanavond zijn in heel Spanje betogingen gepland.

33 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Dirk Smeets:In Spanje bestaat er vervroegde vrijlating.Dat uitschot kan, als ze zich voorbeeldig gedragen in de gevangenis ,na 2 jaar op vrije voeten komen.Informeer je voor je iets neerpent!
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Stel dat die vrouw in verwachting was dan zat ze wel met dat kind voor meer dan 25 jaar. Er is een verkrachting of niet, maar blijkbaar bestaan er in Spanje een grijze zone zoals een beetje verkrachting.
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Dus zolang een vrouw geen blauwe plekken of breuken heeft dan is het allemaal nog ok? Wat een rare wetgeving zeg.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Wat is dat toch met die groepsverkrachtingen ? In vredestijd nog wel!. Wat voor mannen zijn dit ? Hoe gaan die mannen later kinderen opvoeden ? 't Is maar een vraagje.
  • Niko

    6 jaar geleden
    Justitie zit achter tegen, verder kunnen ze niet meer afdwalen.