© rr, VTM NIEUWS

Getuige zag Christine Lenaerts voor haar dood: “De politie vond het niet verdacht”

Het levenloze lichaam van de 45-jarige Christine Lenaerts uit Bouwel (Grobbendonk) werd donderdagavond aangetroffen in de omgeving van het jaagpad langs het kanaal Herentals-Bocholt in Olen. Na de autopsie bleek dat het Kempense slachtoffer om het leven werd gebracht via wurging. Een voormalige garagist vertelt aan VTM NIEUWS dat hij de vrouw kort voor haar dood nog heeft gezien. “Ze prevelde ‘Help mij’”, getuigt Denis Sleeckx.

bap

Christine Lenaerts werd sinds zondagavond als vermist opgegeven. Ze had haar vader nog naar Antwerpen gebracht, maar sindsdien ontbrak elk spoor van de verpleegkundige. De politie rolde een grote speurtocht uit, maar een wandelaar trof donderdagavond haar lichaam aan in de omgeving van het jaagpad langs het kanaal Herentals-Bocholt in Olen. Het levenloze lichaam werd in het struikgewas aangetroffen, verstopt in kreupelhout. Er werd een moordonderzoek opgestart door het parket en na de autopsie van het lijk bleek dat de vrouw werd gewurgd.

Vrijdagochtend werden twee verdachten, een man en een vrouw, gearresteerd in Spanje. Het slachtoffer was verpleegster in de gevangenis van Antwerpen, maar was daar geschorst omdat ze onderdak had gegeven aan een gevluchte vrouwelijke gevangene. Mogelijk is er een verband met de moord.

LEES OOK. Christine Lenaerts (45) werd gewurgd: ontsnapte gevangene en vriend opgepakt in Spanje

© rr

Denis Sleeckx, een voormalige garagist, kreeg dinsdagmiddag bezoek. Een koppel wilde de oude Dacia Duster van hun tante verkopen die op de achterbank zat. Volgens Sleeckx prevelde de vrouw ‘Help mij’. “Ik doe de achterdeur open en de vrouw zegt: ‘Tante, jij verkoopt jouw auto toch?’. Die vrouw ziet er bleek en verbouwereerd uit en zegt ‘ja’”, zegt hij aan VTM NIEUWS. “Ik ga vervolgens zelf naar de auto en vraag: ‘Verkoopt u de auto uit vrije wil?”, waarop ze instemt. Maar tijdens het praten zag ik het duo niet naar de vrouw keken, die de hele tijd aan het prevelen was en volgens mij ‘help’ zei.”

Sleeckx wil tijdrekken en belooft aan het koppel dat hij het nodige geld bijeen zal zoeken waarop het duo meldt dat ze enkele uren later zouden terugkomen. Intussen belt Sleeckx naar de politie van Geel en Herentals.

“Ik zag dat de vrouw in gevaar is en word van het kastje naar de muur gestuurd”, zegt Sleeckx. “Ik doe mijn burgerplicht en verwittig hen meteen. Ik geef hen en de naam en de nummerplaat van het koppel, maar de politie ziet er niets verdachts in.” De politie arriveert tenslotte met een combi op de oprit, waarna het koppel doorreed.

Het Turnhoutse parket bevestigt het verhaal, maar stelt dat de politie er nog alles aan gedaan heeft om de twee op te sporen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER